Dėl planšečių JAV kompiuterių vartojimas sumažėjo 30 proc.

Balandį atlikus tyrimą Jungtinėse Valstijose paaiškėjo, jog 32 proc. stacionarių kompiuterių ir 30 proc. nešiojamųjų kompiuterių savininkų įsigijusių planšetę kompiuteriais naudojasi rečiau. Iš viso asmeninių kompiuterių dėka planšečių teigia atsisakę 3 proc. stacionarių kompiuterių ir 2 proc. nešiojamųjų kompiuterių savininkų.
 

Populiariausios „iPad“ planšetės

Šie tyrimo rezultatai akivaizdžiai atskleidė, kaip smarkiai planšetės keičia amerikiečių kompiuterių naudojimo įpročius. Įdomu ir tai, jog tai pasiekiama kuomet dažniausiai jų vartotojai žaidžia žaidimus – ne naršo internetą ar dirbą kaip su kompiuteriais.


Pagal tyrimą, dėl planšečių kompiuterių naudojimas sumažėjo 23 proc., o elektroninių knygų – ketvirtadaliu. Planšetės taip pat beveik trečdaliu išaugino nešiojamųjų žaidimų populiarumą.
Priežastis dėl ko apklaustieji rinkosi planšetes prie kompiuterius buvo jų lengvumas (31 proc.), jų paprastumas (21 proc.) ir jų greitas įsijungimas bei išjungimas (15 proc.)


Šiuo metu planšečių tarpe populiariausi „iPad“ užima 82 proc. rinkos. Po jų seka „Android“ prietaisai: „Galaxy Tab“ naudoja 4 proc., „Motorola Xoom“ – 2 proc. ir „Dell Streak“ – 3 proc. vartotojų.


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas