Parduota 40 proc. mažiau interneto kompiuterių

Asmeninių interneto kompiuterių pardavimai pirmąjį šių mėtų ketvirtį smuko dėl gerokai šoktelėjusio planšečių populiarumo. Visgi, bendri kompiuterių pardavimai nukrito neženkliai ir kompanija „Microsoft“ pateikė to paaiškinimą.
 

Asmeninių kompiuterių pardavimai krenta


„Asmeninių kompiuterių vartojimas krito 8 proc. dėl kelių vykstančių procesų, tokių kaip 40 proc. interneto kompiuterių nuosmukio, padidėjusios vartojimo makroekonomikos, išaugusios pardavėjų konkurencijos ir pernai išblėsusio „Windows 7“ įspūdžio. Visa tai drauge lėmė 1-3 proc. kompiuterių rinkos nuosmukį“, - sakė Bilas Koefoedas, generalinis investicijų vadovas „Microsoft“ kompanijoje.


Taip pat nepriklausomų specialistų toks kompiuterių nuosmukis siejamas su nepakankamu įrangos tobulėjimu. Procesorių sparta nuo 2008 metais pristatyto „Intel Atom“ mažai pasistūmėjo. Be to, interneto kompiuteriai yra skirti ne talpinti informaciją, bet ją pasiekti – tą kuo puikiausiai gali planšetės. Jų populiarumas auga žaibiškai.


„Microsoft“ praeitą savaitę paskelbta finansinė ketvirčio ataskaita taip pat rodo kiek smukusius kompiuterių pardavimo rodiklius. Iš viso kompanija uždirbo 16,43 milijardus JAV dolerių – 13 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu, tačiau kompanijos uždarbis iš „Windows“ operacinės sistemos krito 4 proc., o „Apple“ pirmą kartą aplenkė „Microsoft“ pagal pelną.


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas