„Apple“ Universitete mokoma Styvo Džobso mąstymo

Vieno įdomaus fakto apie kompaniją „Apple“ turbūt niekas nei neįtaria. Ši įmonė taip pat užsiima švietimu ir yra įsteigusi „Apple“ Universitetą. Jį neseniai aprašė žurnalas „Fortune“.
 

Jobs parodijuojamas kaip Mozė

Žurnale minimas universitetas buvo įkurtas 2008 metais. Įstaiga skirta mokyti „Apple“ darbuotojams priimti teisingus sprendimus, kitaip tariant, priimti sprendimus, kuriuos pasirinktų dabartinis kompanijos vadovas Styvas Džobsas. Taip. Iš tiesų, „Apple“ moko savo kompanijos galimus ateities lyderius mąstyti taip, kaip tai daro Styvas Džobsas dabar.


Gana kraupus pareiškimas, tačiau per anksti nevertėtų gūžčioti pečiais, tokios švietimo formos didelių korporacijų tarpe nėra naujovė. Štai „McDonald“ taip pat yra įkūrusi vadinamą Mėsainių Universitetą. Tiesa, ten nėra mokoma McDonald brolių mąstymo, tačiau tai vieta, kur ruošiami šio verslo profesionalai.


„Apple“ Universitete pačius geriausius profesionalus ruošia taip pat ne bet kas. Šioje švietimo įstaigoje vadovu dirba Joel Podolny, buvęs Jeilio Universiteto profesorius. Jam talkina Dtendfordo Verslo Mokyklos profesorius Andy Grove bei Richard Tedlow, Harvardo Verslo Mokyklos dėstytojas. Drauge šie žmonės rašo veikalus apie svarbiausius kompanijoje priimtus sprendimus per „Apple“ kompanijos istoriją. Mokiniai universitete mokami „Apple“ generalinio direktoriaus pavaduotojo Tim Cook bei vyriausiojo pardavimų viceprezidento Ron Johnson.


Visi šie žmonės pagrinde moko Styvo Džobso filosofijos. Ar ta geras sprendimas? Tikriausiai taip. Juk Styvo sugrįžimas į „Apple“ kompaniją ją atvedė ten kur ji yra dabar – pelningiausia telefonų gamintoja, už „Microsoft“ daugiau uždirbanti kompiuterių gamintoja bei garsiausia pasaulio kompanija su vadovu, paties JAV prezidento Barako Obamos pavadintu amerikietiškos svajonės simboliu.


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas