“Apple” pristatė “debesų” paslaugą “iCloud” ir atnaujintas operacines sistemas

Vakar San Franciske konferencijos “Worldwide Developers Conference“ (WWDC) metu “Apple'' pristatė atnaujintas operacines sistemas - “Mac” kompiuteriams skirtą “Mac OS X Lion“ ir “iPhone”, “iPod touch” bei “iPad” pritaikytą “iOS 5“. Tačiau, didžiausia naujiena tapo sistema duomenų kaupimui ir dalinimuisi “iCloud''. Ši nauja aplikacija pranoko visus lūkesčius, nes nuo šiol kompanijos klientai “debesyse“ galės saugoti kone visą savo turimą skaitmeninį turinį.
 

„Debesys“ sujungs visus „Apple“ prietaisus į visumą

Rudenį startuosianti „iCloud“, paprastai tariant, yra virtuali informacijos saugykla internete. Nuo šiol visi „Apple“ prietaisai („iPhone“, „iPod touch“, „iPad“ ir „Mac“ kompiuteriai) bus sinchronizuoti be jokių laidų, netgi be „iTunes“ - viskas vyks per „iCloud“ automatiškai. „iCloud“ kaups visą jums svarbią informaciją ir duomenis iš visų naudojamų prietaisų. Visos „iCloud“ aplikacijos veikia automatiškai ir daugiau apie tai nebereikia galvoti“, – vakar sakė dėl ligos iš aktyvaus darbo kompanijoje pasitraukęs „Apple“ vadovas Steve Jobs.


„Debesyse“ – visų prietaisų skaitmeninis turinys

„iCloud“ paslauga startuos rudienį

Kaip veiks „iCloud“? Keletas pvz: nufotografavus su „iPhone“, visos nuotraukos netrukus jau bus ir jūsų “iPad'', ar vartotojui atnaujinus savo draugų telefono numerį „iPhone“, padarius pakeitimą kalendoriuje „iPad“ ir panašiai, tai automatiškai pasikeis visų kitų „Apple“ prietaisų adresų knygose bei kalendoriuose.


„iCloud“ taip pat leis vartotojams nuolat “debesyje“ turėti nusipirktų programų, knygų, muzikos įrašų bei įvairiausių dokumentų kopijas. T.y. vartotojas visą tą turinį nemokamai galės atsisiųsti į bet kokį kitą savo „Apple“ įrenginį. O jei įrenginys sugestų ar žmogus jį pamestų, jis visuomet turės kopijas „debesyse“. Be to, įsigijus naują prietaisą tereikės įvesti savo slaptažodį ir visi sukaupti duomenys atsisiųs automatiškai.


Pati paslauga „iCloud“ bus nemokama, tačiau sumokėję 25 JAV dolerius per metus, vartotojai su „iTunes Match“ aplikacija galės į „debesį“ perkelti beveik visą savo fonoteką (net iki 20 000 muzikos įrašų).


Visos “iCloud'' funkcijos:

  • sinchronizuos visus kontaktus, kalendorius ir pašto dėžutes tarp prietaisų;
  • vieną kartą nusipirkę aplikaciją ar knygą turėsite ją visuose savo prietaisuose;
  • saugiai ir automatiškai per „Wi-Fi“ kaups pirktą muziką, aplikacijas, knygas, nuotraukas, video ir sistemos nustatymus iš jūsų „iPhone“, „iPad“ ir „iPod Touch“. Įsigijus naują prietaisą tereikės įvesti savo “Apple'' slaptažodį ir visi sukaupti duomenys atsisiųs automatiškai.
  • nepastebimai atnaujina dokumentus. Jei darėte pakeitimą dokumente su vienu prietaisu, automatiškai atsinaujins tas pats dokumentas kitame jūsų prietaise. 5GB talpa bus nemokama, prireikus daugiau, bus galima pasipildyti.
  • visos nuotraukos ir video failai automatiškai bus persiųsti į kitą prietaisą. Pvz: nufotografavus su „iPhone visos nuotraukos netrukus jau bus jūsų „iPad“ - galėsite patogiai jas rodyti draugams.
  • „iTunes Match“ leis jau įsigytą muziką be papildomų mokesčių perkelti į kitus prietaisus, o muzika, kuri buvo įsigyta ne iš „iTunes“, bus pakeista į 256 kbps AAC DRM-free versiją - tai leis per kelias minutes pasiekti visą savo fonoteką per „iCloud“.

„Mac OS X Lion“ – dar daugiau valdymo pirštais

Naujoji „Mac OS X Lion“


Taip pat vakar buvo pristatyta operacinė sistema „Mac OS X Lion“, kuri turi net 250 naujas funkcijas. Tarp jų nauji „Multi Touch“ gestai, kurie dar labiau palengvins darbą kompiuteriu, galimybė programomis dirbti pilno ekrano režimu, „Mission Control“ - nauja funkcija leidžianti vienu metu pamatyti visas veikiančias programas kompiuteryje, taip pat visiškai atnaujinta aplikacija elektroniniam paštui „Mail“.


Ši operacinė sistema, kurią už 29,99 JAV dolerių bus galima įsigyti jau nuo liepos mėnesio „Mac App Store“ virtualioje parduotuvėje, papildyta naujomis duomenų atkūrimo galimybėmis, pvz : įjungus kompiuterį bus galima grąžinti paskutines įjungtas programas, taip pat kompiuteris automatiškai išsaugos visus dokumentus, su kuriais vartotojas dirba.


„Mac“ lenkia PC industriją jau penkerius metus ir su „OS X Lion“ mes planuojame tai tęsti. Geriausia iki šiol „OS X“ versija tiesiog pilna nuostabių funkcijų“, - vakar sakė „Apple“ vice-prezidentas marketingui Philip Schiller.


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas