Trečiadienį daugiausia šansų įsivilioti mergina į lovą

Meilė akla. Taip, tačiau niekas nesakė, jog negalima vadovautis tam tikromis taisyklėmis ar bendra statistika norint pagerint savo šansus. Būtent taip mąsto Christianas Rudder, pažinčių portalo „OkCupid“ plėtros vadovas ir vienas iš įkūrėjų. Jo teigimu, galimybes įsivilioti moterį į lovą galima sekti panašiai kaip vertybinių popierių rinkos akcijų kreives.
 

„OkCupid“ programėlė


Būtent ta daro jis pats naudodamas „OkCupid“ portalo mobiliosios programos ir vartotojų anketų duomenis. Rudder ši sistema leidžia sužinoti, kur Niujorko, Bostono ir Vašingtono vartotojai leidžia savo vakarus tam tikromis savaitės dienomis. Šiuos duomenis derinant su žmonių informacija apie jų charakterį, galima nubrėžti kreivę kokie šansai tą vakarą užmėgsti santykius ir nebūtinai ilgalaikius.


Pagrinde lyginami du charakterio aspektai. Pirmasis susijęs su lytiniu gyvenimu. Nustatoma, žmogus teikia pirmenybę lovai ar romantiniams santykiams bei ar jis pasiryžęs pergulėti per pirmąjį pasimatymą. Antra, atsižvelgiama, ar žmogus apibūna save kaip komunikabilų bei ištroškusį nuotykių.


Sudėjęs visus rezultatus į vieną krūvą, jis aptinka įdomią statistiką – šiokiadieniai, ne savaitgaliai yra palankiausi nuotykius medžiojantiems vienišiams. O pagal jo gautus duomenis, beprotiškiausi yra trečiadieniai. Kalbant apie dienos metą, nenuostabu, jog, pasak gautų duomenų, tinkamiausia vakarinė paros dalis.


Tiesa, Rudder neapklausė „OkCupid“ vartotojų, todėl nėra jokių tikslių duomenų, ar ši statistika iš tiesų byloja tiesą. Jam paantrino ir tai padarė „New York Times“ korespondentas Nate Silver.


Alisson, kuri dirba viename iš Manheteno restoranų, nėra nustebusi tokia statistika. Jos teigimu, savaitgaliais visur per daug žmonių specialiai ieškančių nuotykių, tuo metu trečiadieniais ir ketvirtadieniais suteikia spontaniškumo prieskonių. „Tuo metu viskas veikia kaip dera“, - pridūrė ji.


Tiesa, vis tiek nevalia teigti, jog ši statistika visuomet padės. „OkCupid“ portalo žmonių pateikiami duomenys rodo, jog daugiausia naujų porų susitinka savaitgaliais. Be to, kiti apklausti barų darbuotojai tikina, jog nėra kitos geresnės dienos santykiams nei šeštadienio. „Tądien tu matai burkuojančias poreles už kampo“, - pasakojo Rachel, dirbanti viename Bruklino barų.


Tačiau bet kuriuo atveju pravartu žinoti, jog savaitės vidurys pagal statistiką tinka ne tik sėdėti prie televizoriaus ekrano ar tūnoti internete, jis skirtas nuotykiams.


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas