„Google“ logotipu galima groti

Les Pau 96 gimtadienio proga interneto paieškų kompanija „Google“ pristatė naują logotipą pagrindiniame paieškos puslapyje Google.com, juo galima groti tarytum su elektrine gitara.
 

\

Elektrine gitara galima groti „Google“ paieškoje

Įvairūs skirtingi ir stilizuoti kompanijos logotipai nėra naujiena. Tai „Google Doodle“ – tradicija pradėta paieškos tarnybos įkūrėjų Sergey Brin ir Larry Page dar 1998 metais. Tą kartą jiedu išvyko į degančio žmogaus festivalį ir įterpė simbolį pranešti lankytojams apie be priežiūros paliktą sistemą ir nesprendžiamas programos klaidas.


Tradicija buvo tęsiama daugiau nei dešimtmetį ir šiandien kompanija gali pasigirti turinti per tūkstantį logotipo variantų. Kompanijos istorijoje būta pačių įvairiausių „Google“ užrašų – nuo paprato stilizuoto piešinio tam tikra proga iki žaidimo „Pac-Man“, kurį gali pažaisti kiekvienas į iešką užklydęs vartotojas.


Galimybė groti „Google“ prekės ženklu visgi yra gana originalus sumanymas. Elektrinės gitaros stygas virpinti galima braukiant pelyte arba paspaudus klaviatūros simbolį ir spaudžiant QWERTY mygtukus. Pranešama, jog Jungtinėse Valstijose „Google“ taip pat leido išsaugoti ir pasidalinti sugrotais kūrinais.

 

Elektrinė gitara Les Pau gimimo dienos proga pasirinkta ne šiaip. Jis laikomas šio muzikos instrumento pionieriumi. Pau pagamintos gitaros yra labai vertinamos muzikos pasaulyje ir neretai kainuoja milžiniškas sumas. Štai prieš 82 metus pagaminta jo gitara neseniai buvo parduota už 300 tūkst. JAV dolerių sumą.


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas