„Nokia“ inžinierius apkaltino kompanijos galvą neišmanymu

Filipe Contreras, vyriausias „Nokia“ programinės įrangos inžinierius, savo tinklaraštyje pareiškė gavęs asmeninį laišką nuo kompanijos generalinio direktoriaus Stephano Elopo su paaiškindamu, kodėl jie negali naudoti „MeeGo“ operacinės sistemos kaip pagrindinės savo gaminamuose išmaniuose. Filipe įsitikinimu, kompanijos vadovas visiškai nesuvokia tikrosios situacijos.
 

Stephan Elop, „Nokia“ generalinis direktorius


Elopas laiške tvirtino, jog „MeeGo“ nepajėgtų ištemti kompanijos iš dabartinės situacijos, nes jie nesuspėtų įdiegti sistemos į pakankamai daug prietaisų laiku. Anot programuotojo, tai nėra tiesa.


„MeeGo“ operacinė sistema „Nokia N9“ prietaise naudoja „OMAP 3“ techninę įrangą. Jeigu „Nokia“ šiandien nutartų pristatyti 10 prietaisų su ta pačia platforma, jie galėtų tai kuo lengviausiai padaryti su „MeeGo“ sistema. Anot programuotojo, vartotojo sąsaja galėtų išlikti tokia pati, o pritaikyti programą skirtingai techninei įrangai reiktų smulkių modifikacijų.


Problema, kurią mato programuotojas, tai neaiškus planai renkantys techninę platformą skirtingiems prietaisams, štai pavyzdžiui „Snapdragon“. Tarkime, „Nokia“ išleis tris naujus prietaisus su šia platforma šiemet, pridėkime juos prie jau parduodamų ARM tipo prietaisų ir pristatyto OMAP naudojančio „Nokia N9“. Tuomet bėda ta, jog yra trys platformos, kurioms reikia pritaikyti programinę įrangą.


Keisčiausia, jog „Windows Phone“ šiuo atveju bėdos tikrai neišspręstų. Ji skirta vienai platformai – „Snapdragon“. Tuo tarpu „MeeGo“ veikia ir su šia bei kitomis platformomis, nes mikroschemų gamintojai pritaiko savo produktus „Linux“ branduolio operacinėms sistemos. „MeeGo“ naudoja būtent šį branduolį.


Atsakęs Elopui šiais argumentais, Filipe sulaukė akibrokšto. Kompanijos vadovas jam atrašė: „Aš paprasčiausiai renkuosi nesutikti dėl keleto klausimų“. Elopas net nesivargino paaiškinti, kodėl jis vis vien nepritaria „MeeGo“ pasirinkimui pagrindine sistema.


Dėl šios priežasties, Filipe tvirtina, jog „MeeGo“ „Nokia“ iškeičia tikrai ne dėl techninės įrangos problemų. Greičiausiai tikroji priežastis, anot jo, politinė ir ne pati geriausia. Vertėtų nepamiršti, jog S. Elopas už „Nokia“ kompanijos vairo sėdo prieš tai dirbęs „Microsoft“ kompanijoje.


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas