„Google“ apkaltinta neįdarbinanti apkūnių žmonių

Niujorko mieste gyvenanti moteris ketino įsidarbinti „Google“ kompanijos administracijoje, tačiau po interviu telefonu atėjusi į pokalbį bei atlikusi testą buvo mandagiai išlydėta drauge su 6 moterimis. Moters tvirtinimu, išprašytos buvo tik apkūnios merginos.
 

„Google“ apkaltinta diskriminacija


Pagal privatumo susitarimą savo vardo atskleisti negalėjusi moteris pasakojo, jog prieš pokalbį ir testą telefonu daugiausia jos buvo teirautasi ne apie darbo patirtį, tačiau apie jos asmeninį gyvenimą. „Ar tu užsiimi kuo nors daugiau nei darbu“, - klausė „Google“ atstovai.


Po pokalbio atėjusi į susitikimą ji drauge su dar 20 darbo ieškančių žmonių privalėjo išspręst LSAT tipo loginius testus. Du testai iš trijų buvo susiję su fizine forma – bėgiojimu, treniravimusi ir panašiai.


Išsprendę testą jie sėdo prie pietų stalo. Moteris prisimena, jog viena mergina, kuri turėjo antsvorio, pasiteiravo, kada jie galėtų tikėtis testo rezultatų. Jiems buvo atsakyta, jog svarbiausia ne testo rezultatas, nes bus atsižvelgiama į žmogų bendrai.


Galop pašnekovė iki šiol tikina nesulaukusi testo rezultatų, tačiau taip pat negali tvirtinti, jog „Google“ atsisakė įdarbinti jos dėl viršsvorio.


Tiesa, po darbo pokalbio lifte stovėjo tik apkūnios moterys. „Neliko nei vieno storo žmogaus prie stalo, - pasakojo ji, - viena mergina ašarojo ir aš supratau, jog jie atskyrė storulius.“


Savo darbuotojų sveikatos puoselėjimu „Google“ garsėjo ir anksčiau. Kompanijoje net organizuojami treniruočių užsiėmimai, tačiau į darbą nepriimti dėl antsvorio griežtai draudžia JAV Žmonių Su Negalia Aktas.


„Google“ spaudos atstovai tvirtina, jog moterys negalėjo būti ignoruojamos dėl jų kūno sudėjimo. „Mes nediskriminuojame samdydami“, - aiškino „Google“.


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas