TEO išplėtė tarptautinio interneto srautą iki 66,5 Gb/s

Didžiausia Lietuvoje integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų teikėja TEO LT, AB įrengė dvi naujas šviesolaidines jungtis su užsienio operatoriais Švedijoje bei Lenkijoje ir bendrą tarptautinio interneto srautą padidino beveik pusantro karto - iki 66,5 gigabitų per sekundę (Gb/s).
 

Šviesolaidis

 

 
Naujos tarptautinės jungtys įrengtos padidėjus TEO klientų interneto srautui. Gegužę interneto ZEBRA klientams buvo sudarytos galimybės iš užsienyje esančių serverių informaciją siųstis tokia pačia sparta, kaip ir Lietuvoje.


TEO Operatorių verslo departamento direktoriaus Arnoldo Žukausko teigimu, per pastaruosius 10 metų TEO tarptautinio interneto srautą padidino maždaug 500 kartų. „2002 metų pradžioje jis siekė vos 138 Mb/s - dukart mažiau nei šiuo metu vienam interneto ZEBRA klientui suteikiama maksimali sparta“, - sakė A.Žukauskas.


TEO papildomomis dviem 10 Gb/s spartos jungtimis savo tinklus sujungė su vienos didžiausių pasaulyje telekomunikacijų bendrovės „Deutsche Telekom“ tinklais Stokholme ir Varšuvoje. Šių metų pradžioje tarptautinio interneto srautas sudarė maždaug 45 Gb/s. Planuojama, kad metų pabaigoje jis padidės dar 10 Gb/s iki maždaug 77 Gb/s.


Užtikrindama maksimalią duomenų perdavimo spartą, paslaugų patikimumą ir ryšio rezervavimo galimybes, TEO yra įrengusi dubliuotus tarptautinio ryšio kanalus su visomis kaimyninėmis šalimis: Lenkija, Latvija, Kaliningrado sritimi, Baltarusija. Jūriniu kabeliu bendrovės tinklai yra sujungti su interneto ryšio teikėjais Švedijoje. Bendrovė vienintelė šalyje turi tiesioginę jungtį su vienu didžiausių Rusijos interneto paslaugų teikėjų „VimpelCom“, užtikrinančiu spartesnį ir patikimesnį ryšį su Rusija.


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas