Antrąjį ketvirtį „Tele2“ augino klientų skaičių
Telekomunikacijų bendrovės „Tele2“ antrąjį šių metų ketvirtį augino klientų skaičių. Ketvirčio pabaigoje bendrovė turėjo 1 mln. 701 tūkst. klientų – 57 tūkst. daugiau nei prieš metus.

Antrąjį metų ketvirtį klientai, pasinaudoję numerio perkėlimo galimybe, dažniausiai rinkosi „Tele2“ tinklą. Iš viso į „Tele2“ tinklą antrąjį ketvirtį numerius persikėlė 2 tūkst. klientų daugiau nei išėjo į kitus tinklus.

Įmonės pajamos šių metų antrąjį ketvirtį siekė 116,7 mln. Lt ir beveik nepakito lyginant su analogišku praėjusių metų laikotarpiu, kai sudarė 117,6 mln. Lt. Bendrovės EBITDA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją) antrąjį ketvirtį buvo 34,9 mln. litų ir siekė 30 proc.

„Tele2“ pirmojo pusmečio pajamos buvo 227,3 mln. litų ir, lyginant su atitinkamu laikotarpiu pernai, kai sudarė 228 mln. Lt, beveik nepasikeitė. Įmonės EBITDA pirmąjį pusmetį buvo 78,8 mln. litų ir siekė 35 proc. pajamų; prieš metus šie rodikliai siekė atitinkamai 81,2 mln. Lt ir 36 proc.

„Nepaisant toliau mažėjančių kainų, tiek bendrovės pajamos, tiek pelnas pirmąjį pusmetį liko stabilūs; atmetus neigiamą skambučių užbaigimo mokesčio, trečdaliu sumažinto nuo metų pradžios, poveikį, fiksavome augimą. Svarbiausia – didėja klientų, taip pat ir mobiliojo interneto, kurį pasiūlėme metų pradžioje, skaičius; tai tvirtas pagrindas ateities augimui“, – teigė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

„Tele2“ aptarnauja didžiausią pokalbių srautą Lietuvoje. Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) duomenimis, per praėjusius metus „Tele2“ tinkle vartotojai kalbėjo daugiau nei 2,8 mlrd. minučių.

Rinkos analizės ir tyrimų bendrovės „RAIT“ kovą atliktos apklausos duomenimis, „Tele2“ yra populiariausias ir labiausiai rekomenduojamas operatorius Lietuvoje. 49 proc. apklausos dalyvių teigė, kad naudojasi „Tele2“ paslaugomis, o pasirinkti šį operatorių kitiems rekomenduotų 60 proc. respondentų. 60 proc. apklaustųjų tvirtina, kad „Tele2“ siūloma paslaugų kaina – mažiausia.

„Tele2“ praėjusiais metais pripažinta produktyviausia Baltijos šalių IT ir telekomunikacijų sektoriaus bendrove. Informacinių technologijų naujienų ir aktualijų žurnalo „Computer Bild Lietuva“ vykdytuose rinkimuose „Auksinis kompiuteris 2010“ balsavę skaitytojai „Tele2“ išrinko geriausiu mobiliojo ryšio ir interneto paslaugų tiekėju.
Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas