„CTIA Enterprise & Applications“ parodoje dalyvavo Lietuvos mobiliųjų paslaugų inovatoriai

Nors pirmąjį šių metų pusmetį išvydome stulbinamai daug mobiliųjų technologijų naujovių, o kova tarp jas pristatančių gamintojų buvo itin aktyvi – metai dar nesibaigė, tad pirmeiviai, kūrėjai ir inovatoriai suskubo susirinkti ir šurmuliuoti JAV San Diege vykstančioje „CTIA Enterprise & Applications“ parodoje. Kasmet vykstantis ir tūkstančius lankytojų sutraukiantis tarptautinis renginys – vienas svarbiausių JAV, jei kalba sukasi apie mobiliąsias ir informacines technologijas. Parodoje dalyvauja virš 250 informacinių technologijų bendrovių. Parodos metu vyks ir viena didžiausių šios srities konferencijų, kurioje planuoja dalyvauti per 15 tūkst. informacinių technologijų specialistų.
 

CTIA asociacija

Lietuva, sparčiausiai diegianti informacinių technologijų naujoves Baltijos šalyse, šiemet turėjo jungtinį nacionalinį stendą kuriame pažangiausius mobiliųjų technologijų sprendimus pristatė net dvylika bendrovių, tarp kurių, tokie grandai kaip „Etronika“ (kurianti elektroninės bankininkystės sprendimus), UD7 (programėlės „iPhone“ telefonams), „Mokipay Europe“ (mobilūs mokėjimai) ar visiems girdėta, mylima ir gerbiama „GetJar“ su Ilja Laurs priešakyje. Lietuvos įmonių dalyvavimas parodoje dalinai finansuojamas Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis.

Lankytojams patrauklus Lietuvos paviljonas jau sulaukė susidomėjimo bei teigiamų atsiliepimų. Žmonės rikiavosi prie „Etronikos“ stendo, o tiksliau ateities vizijos, kurioje – el. bankininkystė ir asmeninių finansų tvarkymas atliekamas namuose, stovint prieš plačiaekranį televizorių, sąskaitų apmokėjimą vykdant rankų gestais.

„Etronikos“ sukurta programėlė naudoja „Microsoft Kinect“ įrenginį, gebantį atpažinti tiek judesius, tiek žmogaus balsą. Vartotojo sąsaja – žaisminga ir susideda iš ratu besisukančių Rankų judesiais keliaujama į vieną ar kitą pusę, o norimos operacijos pasirinkimas bei vykdymas atliekamas gestu abejomis rankomis. Paprasta ir aišku, o dėmesys detalėms ir vartotojo patogumui – lyg programinę įrangą pati „Apple“ būtų kūrusi. Tad nesunkiai ir vos keliais judesiais galima išsiųsti sąskaitos kopiją į turimą išmanųjį telefoną. Ar tokia elektroninės bankininkystės ateitis? Kol kas neaišku, mat nors jau ir galima kurti programėles „Microsoft Kinect“ įrenginiui visiems norintiems, šių programėlių „Microsoft“ dar neleidžia pardavinėti, o planai – tik netolimoje ateityje. Tikėkimės, kad taip ir įvyks, o įrenginiai panašūs į „Microsoft Kinect“ ne tik leis žaisti, bet ir tvarkyti asmeninius finansus gestų ar balso komandomis. Beje, bendrovė „Etronika“, kurianti mobiliosios bankininkystės sprendimus verslui net du kartus pelnė Lietuvos „Metų programinės įrangos gamintojo“ titulą, kurį įteikia „Microsoft Lietuva“.


Šiaip ar taip, džiugu, kad po truputį mokome informacinių technologijų ekspertus tarti Lietuvos vardą ir atkreipti dėmesį į mūsų kuriamos sprendimus. Viskas prasideda nuo mažų žingsnelių.


Teksto autr. Karolis Makrickas


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas