Jau parsisiųsta daugiau nei 10 milijonų „Samsung“ televizoriams skirtų programėlių

„Samsung Electronics“ pranešė, kad „Samsung Apps“ – pirmoji pasaulyje HD televizoriams skirtų programėlių parduotuvė – yra plečiama ir sulaukia vis didesnio populiarumo. Neseniai „Samsung Apps“ užregistruota 1000-oji programėlė, o vartotojų parsisiųstų programėlių skaičius perkopė 10 milijonų. Abu rezultatai rodo sėkmingai įgyvendinamą „Samsung“ tikslą – sukurti pasaulinę išmaniųjų televizorių ekosistemą.
 

„Samsung Smart TV“


Pirmąją pasaulyje televizoriams skirtų programėlių parduotuvę „Samsung“ įkūrė 2010 m. vasario mėnesį. Per penkis mėnesius „Samsung Apps“ televizoriams skirtų programėlių parsisiuntimų skaičius didėjo 100 procentų ir 2011 m. gegužę pasiekė 5 milijonus. Šiuo metu iš saugyklos jau parsisiųsta 11 milijonų programėlių, vidutiniškai per dieną įsigyjama 50 tūkst. programėlių – du kartus daugiau nei buvo parsisiunčiama 2011 m. gegužę.


„Šios paslaugos sėkmę lemia ne programėlių kiekis. Svarbiausia yra programėlių, kurias galima rinktis iš skirtingų turinio rūšių, kokybė ir įvairovė. Tęsime bendradarbiavimą su turinio kūrėjais ir aprūpinsime mūsų klientus gausiu kokybiškų programėlių rinkiniu.“ – pasakė „Samsung Electronics“ Multimedijos sumanymų centro vyresnysis viceprezidentas Kang-hyun Kwonas.


Tęsdama bendradarbiavimą su turinio kūrėjais „Samsung“ rengs įvairius programėlių kūrimo konkursus. Taip siekiama paskatinti partnerystę ir lavinti kūrėjų bendruomenę. 2010 m. programėlių konkursai („Apps Contests“) surengti Jungtinėse Valstijose, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje ir Korėjoje. Šiais metais jie buvo organizuojami Brazilijoje, Meksikoje, Kinijoje bei Pietryčių Azijos valstybėse. „Samsung“ taip pat platina kūrėjams skirtą programinės įrangos („Software Development Kit“ – SDK) rinkinį, kuris padeda lengviau kurti televizoriams skirtas programėles. Be to, „Samsung“ įkurtame programėlių kūrėjų forume („Developer Forum“ – SDX) kūrėjai gali keistis informacija.


„Samsung“ sėkmingai kuria išmaniųjų televizorių ekosistemą. Vartotojai yra aprūpinami įvairaus tipo turiniu, o kūrėjams atveriamos galimybės naujiems pajamų šaltiniams, – pažymėjo „Samsung Electronics“ Vaizdo ekranų padalinio viceprezidentas Kyungsikas Kevinas Lee.


„Samsung Electronics Baltics“ primena, kad kompanijos išmaniųjų televizorių su interneto funkcija vartotojai turi galimybę parsisiųsti programėlę „Žalgiris/Kalevas“. Taip pat siūlomos tokios programėlės kaip „YouTube“, „BBC News“, CNBC, „Vimeo“, „DailyMotion“. Vartotojai gali išbandyti ir „Viaway“ – populiariausią pasaulyje radijo kanalų transliacijos sistemą. Naudojantis „Viaway“ Lietuvoje galima klausytis šių radijo stočių: LR1, M-1, „Laluna“, „Power Hit Radio“, „LR Opus 3“, „European Hit Radio“, Žinių radijas“, „Lietus“, „Saulės radijas“, „Marijos radijas“, „LR 2 klasika“, „KF 105,4“, „Hot FM“, „Jazz radio Gaudeamus“ ir „Jazz FM“. Taip pat galima naudotis „Explore 3D“ programomis, kurios veikia išmaniuosiuose „Samsung“ televizoriuose. „Explore 3D“ suteikia galimybę peržiūrėti įvairių rūšių 3D vaizdo įrašus, reguliuoti jų vaizdo nustatymus ir kt.


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas