TEO užtikrins kokybišką ryšį per Vilniuje vyksiančią ESBO Ministrų tarybos sesiją
Gruodžio pradžioje Vilniuje vyksiančios Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Ministrų tarybos sesijos metu ryšio, tinklų diegimo ir kompiuterių bei biuro įrangos nuomos ir priežiūros paslaugas teiks didžiausia Lietuvoje integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų teikėja TEO kartu su partneriais.

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos (URM) skelbtą viešąjį konkursą laimėjusi bendrovė TEO projektui įgyvendinti pasitelkė bendrovę „Elsis IT“, kuri atliks kompiuterinių tinklų diegimo darbus. Siekiant, kad renginio svečiai gautų aukščiausios kokybės mobiliojo ryšio paslaugas, jas teikti pasitelkta mobiliojo ryšio rinkos lyderė telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“.

URM ir TEO atstovai pasirašė sutartį dėl paslaugų teikimo per konferenciją, kuria baigiamas Lietuvos pirmininkavimas ESBO 2011 metais. Bendra sutartyje numatytų paslaugų vertė yra maždaug 1,7 mln. litų. Planuojama, kad gruodžio 6-7 dienomis vyksiančios pagrindinės sesijos metu į Lietuvą atvyks maždaug 1,5 tūkst. delegatų iš beveik 70 valstybių.

„Itin vertiname tūkstančius dalyvių sukviečiančių renginių organizatorių pasitikėjimą ir sudarytas galimybes užsienio svečiams pademonstruoti pažangiausias Lietuvoje įdiegtas technologijas“, - teigė TEO Verslo sprendimų departamento direktorius Aleksandras Samuchovas.

Interneto ryšys parodų ir kongresų centre „Litexpo“ bus užtikrinamas itin sparčiomis dubliuotomis 1 Gb/s spartos šviesolaidžio linijomis. TEO organizatorių ir delegatų darbo vietose įrengs 270 fiksuotojo ryšio telefonų. „Omnitel“ teiks mobilųjį ryšį 300 renginio svečių ir užtikrins, kad jie gautų aukščiausios kokybės balso, trumpųjų žinučių ir mobiliojo interneto telefone paslaugas.

„Litexpo“ salėse organizatoriams ir dalyviams bus įrengta 850 kompiuterinių darbo vietų, dar daugiau nei 1000 svečių renginio vietoje galės naudotis sparčiu belaidžiu internetu. Bendras parodų ir kongresų centre įdiegtų kompiuterinių tinklų ilgis sudarys daugiau nei 60 kilometrų. Kompiuterinės bei biuro įrangos parengimo ir priežiūros paslaugas konferencijos metu teiks bendrovė „REO Investment“.

Susitikimo organizatorių ir delegatų darbą palengvins duomenų saugyklos paslaugos. Keistis dokumentais ir juos saugoti bendrovės „Baltic Data Center“ duomenų centruose bus parengtos 10 terabaitų talpos informacijos saugyklos, su „Litexpo“ sujungtos papildomomis dubliuotomis šviesolaidinėmis 1 Gb/s spartos ryšio linijomis.

Kad renginio svečiai nepraleistų svarbių pranešimų, „Litexpo“ paviljonuose bus įrengta 90 televizorių ekranų, kuriuos į bendrą tinklą sujungs „Elsis IT“. Ekranuose bus transliuojamas vaizdas iš kelių vienu metu skirtingose salėse vykstančių renginių. Renginį filmuos Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.

Interneto ir telefono ryšio, tinklų diegimo ir kompiuterių bei biuro įrangos priežiūros paslaugas TEO kartu su partneriais „Elsis IT“ ir „REO Investment“ šešiose Lietuvos krepšinio arenose teikė per šiemet vykusį Europos vyrų krepšinio čempionatą „EuroBasket 2011“. Birželį TEO ryšį užtikrino per Vilniuje vykusius Demokratijų bendrijos renginius. Praėjusių metų rugsėjį TEO paslaugomis naudojosi Vilniuje vykusio Pasaulinio interneto valdymo forumo dalyviai, dar anksčiau – NATO Parlamentinės asamblėjos, NATO gynybos ministrų ir kitų tarptautinių renginių organizatoriai.
Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas