Samsung pirmauja pagal mobiliųjų telefonų pardavimus, tačiau Apple irgi netinginiauja.

Gartner analitikų išvadomis galime drąsiai teigti, jog Samsung yra tikrasis mobiliųjų telefonų karalius.

Korejos gamintojas šį ketvirtį pardavė 86.6 milijono mobiliųjų telefonų - o tai 25.9% šuolis lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai. Tai padėjo Samsung'ui gauti 20.7% rinkos dalį ir atkovoti iš Apple lyderio poziciją.

Praėjusį ketvirtį Samsung pardavė 38 milijonus išmaniųjų telefonų - o tai daugiau, nei 40% visų Android telefonų pasaulyje. Tai yra stulbinantis skaičius, nes nei vienas iš konkurentų dar nepasiekė net 10% ribos.

Jau 15 metų pirmaujanti Nokia pernai užleido pirmąją vietą Samsung'ui.

Gartner duomenimis, suomių gamintojas praėjusį ketvirtį valdė tik 19.8% rinkos. Nokia produkcijos pardavimai krito iki 83.2 milijono, o tai 22.7% sumažėjimas lyginant su pernai metų pirmuoju ketvirčiu. Ko gero, šį nuosmukį taip pat lėmė faktas, jog vis daugiau ir daugiau vartotojų renkasi išmaniuosius telefonus.

Gartner analitikai teigia, jog išmanieji telefonai įgijo išskirtinės svarbos poziciją pasaulyje. Pavyzdžiui, 43.9% visos Samsung mobiliosios produkcijos sudaro išmanieji telefonai, kuomet Nokia - tik 16%.

Apple pasaulinėje rinkoje užėmė trečią vietą. Pirmąjį ketvirtį iPhone gamintojas pasiekė 7.9% rinkos dalį - lyginant su tuo paties pernai metų laikotarpiu (3.9%) tai iš tiesų didelis šuolis. Paskutinis išleistas Apple mobilusis gaminys - iPhone 4S - padėjo beveik dvigubai pakelti pardavimus.

Šaltinis: cnet.com

Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas